Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mediterane kippenbouten met citroen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 grote ui
2 eetl olijfoie
1 theelepel koenjit
1 theel gemberpoeder (djahé, Conimex)
1 theel kaneelpoeder
4 kippenbouten
peper, zout
2 citroenen
1/4 kippenbouillon (van een tablet)
4 eetl fijngehakte peterselie

Bereiden

Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de koenjit, het gemberpoeder en het kaneelpoeder erdoor. Wrijf de kippenbouten in met peper en zout en leg ze op de ui. Boen de citroenen onder stromend water schoon en snijd ze elk in acht partjes. Leg ze tussen de kippenbouten. Voeg de bouillon toe en breng het gerecht langzaam aan de kook. Stoof de kippenbouten met het deksel schuin op de pan in ca. 1 uur heel zachtjes gaar. Laat een groot deel van het vocht verdampen. Schep de peterselie (of half koriander, half peterselie) door het stoofvocht.
Lekker met gekookte aardappels en een komkommersalade.
Bereiding ca. 1½ uur

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Paella II
Krielkip gevuld met maïsbrood
Gevulde kipfilet met paddestoelen in bockbier-honing-tijm
Pilav met kip en walnoten
Kip-groentestoofpot I

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes